fredag 26 oktober 2007

(m)aktfullkomlighet, del 2


Sorterar papper på kontoret för att avsluta en vecka som innehållit mer tid än vanligt off-office, inte minst för att dottern varit sjuk och det blivit ett flertal vab-halvdagar hemma.

Finner en krönika från tidningen Skärgården som jag sparat för att läsa senare. När nu senare inträtt kan jag inte låta bli att citera den apropå mitt ilskna inlägg igår kring synen på demokrati som tycks prägla den nya majoriteten.

Krönikan behandlar den oväntade vändningen med kommunens kustplan som togs härom veckan. Då beslutade huxflux m-ledningen att kasta hela arbetet i papperskorgen, precis vid målgången. Processen hade pågått i flera år med en massa engagerade lokalbor och föreningsrepresentanter liksom företrädare från kommunförvaltningen och de politiska partierna.

Kritiken i lokalpressen har varit massiv och uppropen för en ändring av "papperskorgsbeslutet" har varit flera. Bland annat har två av kommunens ledande centerpartister krävt detta på debattplats.

Så till krönikan då. Journalisten på tidningen tar under rubriken "Öppenheten i Värmdö skärgård slut" heder och ära över den hantering som m-ledningen är ansvarig för, slutklämmen lyder:

"I och med slopandet av kustplanen och nekandet till att ens vilja diskutera frågan på skärgårdsrådet, har den chansen nu sumpats av en stridslysten, förändringssugen majoritet som vill göra allt - utom att lyssna på sina kommuninvånare".

Den fantastiska bilden har jag lånat av webbkusten.

Inga kommentarer: