onsdag 15 oktober 2008

Ett litet steg närmare..!


(Bild över Hålluddsområdet)

Konsthallen på Hålludden har nu beviljats bygglov av kommunens bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnd. Det är ett välkommet besked. För oss som tagit närmare del av Björn Jacobssons vision är det lite som att gå i väntans tider. Konsthallen kommer att kunna bli något för oss liknande vad Louisana utanför Köpenhamn, är för Danmark. En oas där konst och miljö möts i bästa samklang.

Ett av de roligaste inslagen i lokalpolitiken just nu är, utöver konsthallen, arbetet att utveckla Gustavsbergs centrum. I onsdags förra veckan gick startskottet för planarbetet som ska leda till en modernisering, förtätning och utveckling av området.


Vi har idag lanserat hur vi vill att arbetet ska göras. Inom vårt parti börjar en "visionsgrupp" nu sitt arbete. De ska vara motor i en process som förhoppningsvis kommer involvera många människor. Olika referensgrupper kommer att jobba med frågan utifrån olika perspektiv. Barn-, miljö-, tillgänglighet-, arkitektur/plan-, trafik-, ja frågeområdena är många.

Alla som tidigare varit lämnat synpunkter bjuds in, liksom nya krafter. Nu ska visioner och idéer konkretiseras till den kommande lösningen!

Alla som har lust att vara med, tycka till och fördjupa sig, eller bara komma och lyssna, är välkomna på ett kick-off för detta. Den 3 november på kvällen kör vi igång. Håll utkik på vårt partis hemsida för ytterligare info!

UPPDATERAD 16/10 KL. 6.53
Även SvTs Kulturnyheterna rapporterar om bygglovet på Hålludden.

6 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Konsthall?! Varför inte slåss om att få ordna en deltävling i Melodifestivalen? Eller en rolig rondellhund? Eller nöjesparken "Badrummet" där man får gå runt bland gigantiska versioner av klassiska gamla badkar, handfat och toalettstolar? Det skulle VERKLIGEN sätta Gustavsberg på kartan.

Och allvar, se till att få en större livsmedelsbutik till Gustavsbergs centrum än den där förskrämda lilla Konsumbutiken som finns där nu. Det byggs bostäder så det knakar, men alla livsmedelsbutiker ligger långt utanför centrum.

Annika Andersson Ribbing sa...

Humor..!
Men nöjesparken kan man fundera över fast i ett litet annat snitt.. Återkommer till det framöver.

Trodde kanske inte att du förespråkade planekonomiska lösningar.. Är det inte marknaden som ska lösa storleken på livsmedelsaffär?

Annika

Maria P sa...

Coolt, tycker jag. Kan bli riktigt bra!

Janne Pettersson sa...

Marknaden är förvisso en nyttig idiot, men den måste hjälpas på traven. Det finns faktiskt kommuner som jobbar medvetet med var dagligvarubutiker ska placeras. Om kedjorna får bestämma så slänger de ut alla köplador på något blåsigt gärde dit bara bilburna kan ta sig.

Annika Andersson Ribbing sa...

Så sant. Just därför var det många på vänsterkanten som röstade nej när den sk. Charlottendalsplanen behandlades. Det var den som möjliggjorde en "köpcentrumet" vid Ingarökrysset, det andra på orten.

Den politiska majoriteten var vid tidpunkten för frågans behandling dock blå och marknadskrafterna bedömdes av dessa kunna lösa frågan fint på egen hand.

hassen sa...

Tänk om man hade stöttat Gustavsbergs fastigheter och fått till ett riktigt skärgårdscentrum i hamnen. Då hade man satt Gustavsberg på kartan.
Som det är nu så känns hamnen varken hackad eller malen.