söndag 12 oktober 2008

Nu börjar "superveckan"!

Äntligen ställer moderaterna upp på debatt. En debattintensiv vecka startar idag. Kvällens Agenda är extra långt, startar kl 20 och blir spännande. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt möts i studion.

Hoppas Fredrik slutar låta som en gnällig barnunge i sandlådan. Och att han tar den utsträckta hand han fått att samarbeta när finanskrisen nu vänder det mesta på ända. Svenskarna vill ha samarbete i svåra tider och då duger det inte att vara kinkig.

Eller som DNs ledare skrev härom dagen:
"MÄRKLIGARE ÄR DÅ regeringens reaktion i allmänhet och statsministerns i synnerhet. I förorättad ton förklarar Fredrik Reinfeldt att han och hans regering vet vad som behöver göras, att den har räknat med sämre tider i den budget som riksdagen nu behandlar och att det finns tillräckliga resurser för arbetsförmedling och andra organ. Detta må vara aldrig så riktigt, men intrycket blir förödande: Här sitter en purken statsminister och känner sig orättvist tillfrågad. Som skulle väljare, Volvoanställda, journalister nöja sig med att läsa förrförra veckans pressmeddelanden från regeringskansliet om infrastruktursatsningar, sänkta arbetsgivaravgifter, lättnader i arbetslöshetsförsäkringen med mera, med mera.

Vice statsminister Maud Olofsson gör inte läget klarare när hon på besök hos Volvo också räknar upp allt som finns till hands. Belåtenhet och en attityd av läget-i-vår-hand är regeringens inställning."


Fram med statsmannatakter Fredrik, bit huvudet av högmodet. Det tjänar alla på, medborgarna och tom. du själv.

Det duger inte att sura som i dagens DN: "- Du kan bli hembjuden på middag på lite olika sätt. Någon kan säga att det vore jätteroligt om du kom eller att du är ett kräk men kan titta upp om du ändå har vägarna förbi."

Det kanske skulle varit du som bjöd in, in the first place?


Vi är ett gäng bloggare som kommer att följa kvällens debatt från partihögkvarteret i Stockholm. Det ska minglas, pratas och analyseras! Har sett fram mot arrangemanget länge nu. Innan dess är det överläggning med lokala valledningen i kommunen ett par timmar.

Och innan dess är det badhuset med familjen som gäller!

Inga kommentarer: