måndag 6 oktober 2008

Välkommet besked

Spekulationernas vågor har stundtals gått höga i kölvattnet av alliansbeskedet i FRA-frågan för elva dagar sedan. Hur kommer socialdemokraterna och de båda andra oppositionspartierna att förhålla sig?

Fler än en skribent i bloggosfären har låtit lufta sin skepsis till att (s) skulle orka med att riva upp lagen vid ett regeringsskifte om knappt två år.

I skenet av dessa farhågor är det ett välkommet besked som just kommit. En motion med ett innehåll som inte går att missförstå, har idag lämnats in av (s) och (mp) gemensamt. En av undertecknarna är Mona Sahlin. FRA-lagen ska rivas upp. Punkt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra gjort av oppositionen.

Anonym sa...

Vänsterpartiet lämnas än en gång utanför. Det är oerhört tydligt att Mona Sahlin föredrar att sammarbeta med Miljöpartiet (ett socialliberalt parti utan vänstervärderingar och utan förankring i arbetarklassen) än med Vänsterpartiet.

Jag är fullständigt övertygad om att det är fel väg att gå, om Socialdemokraterna inte slår in på en vänsterbana snart så kommer de att hotas av politisk marginalisering precis som deras systerpartier ute i Europa. Högerlinjen är en självmordslinje.

Johan Ingerö sa...

Annika, inte sjutton är du så naiv.

Sahlin har, i vanlig ordning, varken åsikter eller kunskaper om det hon uttalar sig om. Men som Göran Persson en gång påpekade så är hon bra på att pejla vad som rör sig i folkdjupet och i medierna. Därför river hon säkert upp den lag som dock är betydligt bättre än den som hennes egen regering viftade med för ett par år sedan.

Sedan tillsätter hon sin utredning, som kommer att vara lika styrd som ert så kallade rådslag, innan hon trummar igenom en ny FRA-lag OCH det deledatalagringsdirektiv som är värre än FRA-lagen och som den där advokatbimbon som ni brukar ställa upp framför tv-kamerorna drev på stenhårt för medan han var justitieminiter.

Å andra sidan; om väljarna är så pantade att de köper Sahlin-tugget så förtjänar de att bli avlyssnade.

Annika Andersson Ribbing sa...

Allvarligt talat Johan,
finns det ett enda scenario där du skulle vara nöjd över ett initiativ som Mona Sahlin tar (utöver att avgå då möjligen)?