onsdag 1 oktober 2008

Ordens mening


Nästa FRA-fråga för regeringen. Så har frågan om ny äktenskapslagstiftning beskrivits. Det har varit väl känt att sex partier, från höger till vänster har samsyn kring målet om en ny könsneutral lagstiftning. Endast (kd) har varit emot. Å andra sidan har deras motstånd av allt att döma varit styvnackat.

Nu läcker uppgifter ut från regeringspartiernas förhandlingar. Den gyllene medelvägen ser ut att bli en ny terminologi. Istället för en könsneutrala äktenskap skulle det kunna bli fråga om könsneutrala giftermål. I klartext; man får som bög eller lesbisk ingå giftermål. Men inte äktenskap.

Jag erkänner. Jag är smått förbluffad om det är vad hela den här diskussionen i åratal har handlat om.

För min del (och 71% av svenskarna enligt Sifo i januari) får alla kategorier gärna ingå både äktenskap och giftermål.

1 kommentar:

Amer Al-bayya sa...

Sverige begår ett stort fel mot mänsligheten..kanske ett brott..
Starkt stöd för homoäktenskap, Svd 21 01 2008......
Ja är 47 % och nej är 47%.........Tänk..Tänk..Man fårn början vill kämpa mot allt som fel och mot alla brott...Man har skapat problem åt sig själv för att man vill bara lura och ljuga framför hela samhället att människan kan bestämma själv om allt..jag vill fråga politiker som kan och de vill människans bästa : hur kan man ställa sån fråga ,politiker??..Kan man rösta om något fel, politiker??..
Är det frågan om rätt och mänskliga rättigheter Och kristendom sa Nej och historien säger nej???.Kan politikerna säger JA till den här frågan och varför ????.Kan Monas son vara homo eller arbetar i porr,politiker??.. De svenskar som sa Ja ,vet de allt om det här frågan och har de fått rätta fakta och information om homo och porr,politiker??..hur kan man rösta om något och man vet fel FAKTA OCH FEL INFORMATION FRÅN SAMHÄLLET,POLITIKER ???..Vad ska vi säga till våra barn och våra barnbarn,politiker ??.. Hur ska andra världen titta på oss i Sverige,politiker??..Frågan gäller om moral, ansvar, rykte och uppfostran med Guds ord och Jesus ord.Eller har jag fel,politiker ??..kan man göra så här JA ELLER NEJ,politiker...Tack..VAR ÄR SVENSKA KYRKAN,politiker..........????..