fredag 21 september 2007

Bibelinspirerad regering?

Budgeten som presenterades igår uppfattas negativt av fler än de som är direkta förlorare. Även vi som är "vinnare", du och jag som är friska och har jobb och som får några hundralappar till i plånboken, förlorar också. För vi lever i samma samhälle som de som kommer att få det ännu tuffare att få blodpuddingspengarna att räcka. De som har minst. Sjuka och arbetslösa.

DN skriver om en man som tycker regeringen prioriterar fel. Trots att han är en av vinnarna. Om man ska våga dra slutsatser av opinionsundersökningar så indikeras att många fler resonerar som mannen i tidningen.

Svenskarna vill inte ha den samhällsmodell som moderaterna och deras stödpartier styr oss mot.

S-O-L-I-D-A-R-I-T-E-Ten lever.

Fick frågan av en lokaltidningsjournalist idag hur jag ville summera året som gått. För kommunens del ser jag det som ett förlorat år. Sämre ekonomi, kaos i organisationen och en känsla av politisk abdikation (viktiga frågor behandlas inte).

När det gäller regeringsinnehavet i riket sammanfattade seminarieföreläsaren Christer det träffande med ett bibelcitat:

"Ty den som har, åt honom ska varda givet, så att han får över nog, men från den som inte har från honom skall tagas också det han menar sig ha."
(Matteus 13:12 och Lukas 8:18)

2 kommentarer:

james sa...

"Om nu ljuset i dig är mörkt, hur mörkt är då inte mörket?"

Annika Andersson sa...

Vissa eldar slutar inte att brinna. Den mot orättvisor brinner varmare och starkare än på väldigt många år. Den elden lyser upp.