söndag 9 september 2007

Förvirring om Värmdö gymnasium

DN har i helgen på webben publicerat en artikel om privatiseringen av Värmdö gymnasium, läs här. Jag har hittills inte sett den i papperstidningen. När man läser artikeln blir man förvirrad. Vad vill moderaterna egentligen?

Kommunstyrelsens ordförande uttalar sig i artikeln stick i stäv med sina partikamrater i nämnden. I onsdags behandlade de frågan och de facto både argumenterade för, och röstade igenom, att skolans rektor ska få privatisera skolan. Vid det mötet, som kommunstyrelsens ordförande inte närvarade vid, fanns en tjänsteskrivelse som underlag. Av den framgick att en privatisering kommer att leda till ökade kostnader för kommunen och att Värmdöungdomarna förlorar sin förtur.

Vår s-grupp föreslog att skolan istället skulle fortsätta drivas i kommunal regi men som sk. "kommunal friskola". Det skulle innebära att Värmdöungdomarna alltjämt har förtur till vår skola. Det röstade m-alliansen ned.

Kommunstyrelseordförandens citat i intervjun är illa anpassade med partiets linje enligt de ställningstaganden och beslut som moderatledningen drev igenom på onsdagskvällens Gymnasienämnd. Nu är vi många som undrar, vad vill moderaterna?

4 kommentarer:

vänsterman sa...

Det är väl en så kallad poliisk ballong; man skickar upp den ochså ser man vart vinden för den, vart opinionen för den.

G2 vädrar lite morgonluft, kan man tro.

Annika Andersson sa...

Jag undrar hur man uppfattar det som m-gräsrot. Först får man försvara ett uppenbart obekvämt och jobbigt ställningstagande i nämnden. Sen när det visar sig att vinden för i annan riktning byter partiledningen fot. Inte så förtroendeskapande kanske..

G2 är knökafull med elever nu om jag har förstått saken rätt. Utan ett privatiserat Värmdö gymnasium..

Anonym sa...

Jag har hört att de inte alls vill privatisera skolan om det innebär att förturen försvinner.

Emil 15 år. sa...

I dagsläget har alla som INTE bor i Stockholm förtur till Värmdö gymnasium. En privatiseringen skulle gör att alla söker på lika villkor, så lägg ner med ditt jävla sossesnack och förstå att Sossarna har fel.