fredag 14 september 2007

Viktigt!


Idag händer det något viktigt!

Klockan 18 arrangeras det på Sergels Torg en manifestation mot våldtäkter.

Avantgarde har tagit initiativet. Och duktiga riksdagsledamoten Maryam Ya(s)danfar talar!

Efter alla tragiska rapporteringar i olika medier om övergrepp och och allt råare våldtäkter finns det nu en möjlighet att manifestera motstånd - kom dit!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Appropå det. Hur ställer du dig till Miljöpartiets nya lagförslag om "samtycke"? Finns det ett bättre förslag? Jag är dålig på lagar. Men jag vet att nåot måste hända på den där fronten! Nu!
Trevlig helg och pussar till dig och min söta syterdotter!

Annika Andersson sa...

Jag är inte helt på det klara vad förslaget egentligen innebär. Måste läsa på först men lovar att återkomma med uppfattning efter det.

Rent generellt är det väldigt enkelt att instämma i att något radikalt måste hända. Samtidigt vill vi inte döma oskyldiga, vi kan inte börja tumma på beviskraven. Däremot kan vi satsa mer resurser på dessa brott.

Satsningen på en mottagningsenhet inom sjukvården för de som blivit utsatta för övergrepp är en del som kan utvecklas ytterligare. Ju bättre tjejer/kvinnor som utsatts tas om hand i den akuta situationen, desto bättre förutsättningar att säkra bevis och öka möjligheterna att finna de skyldiga och få dem fällda.

Kram till Dig och B