måndag 17 september 2007

"Förändring gör ont"


säger Fredrik Reinfeldt på ettårsdagen efter valvinsten, i TV4s Godmorgon med anledning av de låga opinionssiffrorna.

Ett uttalande det är lätt att instämma i. Iallafall om benen på ens farfar en vacker dag på ålderdomens höst inte längre bär och man faktiskt måste acceptera det oundvikliga, det är dags att skaffa en rullator för att våga ta en liten promenad bland de färgsprakande höstlöven.

Eller om ens kroniska dotter får nya akuta andningsbesvär och man inte längre kan använda den närakut med generösa öppettider som bevisligen sparat akutsjukhusen stora utgifter.

Eller om ens lillasyster blir arbetslös och nu med en minskad a-kassa förväntas få ihop sin redan ansträngda ekonomi.

Eller när ens kompis syster med make inte får sjukskrivas under det att lill-bebisen blir opererad och behandlad för en livshotande sjukdom och samtidigt ta hand om de tre andra små hemmavarande barnen. Eller..

Skönt med en statsminister som känner empati.


Sen finns det en grupp som inte behöver känna smärta.

Ta en man i typ, 45-årsåldern. Han tjänar hyfsat (ca 120.000:-/mån), bor i villa, i, låt oss säga Täby, och har en liten slant sparad (typ en miljon). Där blir det klirr i kassan! Slopad förmögenhetsskatt, jobbavdrag och avskaffad fastighetsskatt. Förändringar behöver tydligen inte göra ont för alla.

4 kommentarer:

Lillasyster sa...

Hejjaaaaaaaaa!!

Anonym sa...

Hur ont har det gjort hos villaägare i Täby??

ARG sa...

Jag tycker det mest förjävliga är det som de valt att kalla Vårdval Stockholm. Man dränerar socialt belastade områden på resurser som man lägger över på Östermalm och andra välbärgade områden. Ynkligt.

long term capital sa...

Täbymannen betalar ju för faaaeeen 70 loppor i skatt/mån. Vi måste skänka även honom en tanke. Mats Qviberg betalar 300 000 kr i skatt om dagen. Han vill ha ett pris. He, he.


Värre för pensionärerna, de har inte många kronor att slösa.

Men det är inte bra om fattiga och rika bildar olika grupperingar i samhället; då finns risken att mindre bemedlade inte respekterar äganderätten, denna grundsten i det kapitalistiska samhället.

Det är också lite deppigt att kapital ärvs och att det cementerar det bestående.