fredag 7 september 2007

Guldmedalj till Anna - Grisslinge är räddat


I våras dök frågan om att etablera en marina i Grisslingefjärden upp. Ganska snart stod det klart att miljöförvaltningen i Värmdö var kritiska till förslaget av flera skäl. Den redan dåliga vattenmiljön skulle ytterligare försämras och det populära Grisslingebadet riskerade att få stänga.

Moderatledningen i kommunen gjorde då något ytterst sällsynt. Man tillsåg att kommunen inte lämnade något remissvar till Miljödomstolen där ärendet skulle prövas, i syfte att marinan ändå skulle etableras.

Då grep Anna in. Skrev debattartiklar och inlägg. Se här och här.

Detta ledde till att lokaltidningen NVP skrev en stor artikel. Vilket i sin tur ledde till att SvD hade en artikel tre dagar senare. Som sen kommenterades på flera bloggar, se här och här.

Det hela resulterade i att Radio Stockholm idag meddelar att det inte blir något av med marinan i Grisslingefjärden. Skälet är att företaget som skulle etablerat sig i Grisslinge inte ville fullfölja när opinionen emot var så stor.


Det är notabelt att företaget är mer lyhört för befolkningen än vad befolkningens politiska företrädare är. Var och en får dra sin egen slutsats..

Alla som genom åren haft härliga baddagar vid Grisslingestranden kan dra en lättnadens suck. Möjligheten kommer att finnas nästa sommar också. Det är Anna som ska ha all cred för detta - tack Anna!

1 kommentar:

Carolina sa...

Du får en medalj från var och en i vår familj. Fyra stycken alltså. Stor heder till dig.