tisdag 15 maj 2007

Öppet brev till blodgivarcentralen

Hej,
Jag läser att det återigen råder brist på blod, och dessutom så akut att planerade operationer nu riskeras att ställas in. Det är naturligtvis allvarligt och ett stort problem. Erfarenheten visar också att det är ett återkommande bekymmer.

Det är många som hörsammar behovet av fler blodgivare och som VILL hjälpa till att lösa problemet. Dock är möjligheterna små för förvärvsarbetande män och kvinnor som inte har möjlighet att springa från jobbet lite när som helst. Det är dags att ompröva lösningen att blodbussens "öppettider" liknar bankens. Det vill säga sen start på morgonen och tidigt avslut på eftermiddagen. När man därtill lägger det faktum att blodbussen stänger för lunch mellan klockan 12.00-13.00, är det provocerande.

Bristen på blod skulle antagligen bli kortvarig om möjligheten att lämna blod blev mer flexibel. Lunchtid, kvällar och helger borde vara självklart möjliga tider att donera på.

Jag hoppas ni gör det möjligt för fler att hjälpa till.


Vänliga hälsningar
Annika Andersson i Värmdö

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kompis, håller med om allt. Kan bara tipsa om att både Södertappen och Kungstappen har öppet på lördagar.
kram

Annika Andersson Ribbing sa...

Den sjätte och sjunde dagen ville man ju helst slippa åka några mil igen när mellan 2-2,5 timme om dagen måndag-fredag ägnas åt pendling. Det var Js svar när jag på lördagsmorgonen föreslog honom en donationsresa..

Men tack för tipset! Nästa gång vi är i stan på en lördag tar han nog svängen om en tapp!