fredag 11 maj 2007

Skulpturpark


Ett projekt i Värmdö som både angeläget och spännande är det som handlar om att utveckla Gustavsberg. Jag har skrivit om det förut.
En av mina begåvade partikompisar föreslog för något drygt år sedan att ett inslag i det framtida Gustavsberg borde vara en skulpturpark. För att, som hon sa, i vår kommun finns ju traditioner att vara stolta över. Formgivning och hantverkskap är dessutom alltjämt en levande identitet här.

Wilhelm Kåge, Berndt Friberg, Stig Lindberg och Lisa Larsson är ju bara några av alla dem som satt Gustavsberg och Värmdö på kartan.
Hur fräckt vore det inte att ha en parkmiljö runt Farstaviken och in mot Gustavsbergs centrum där kända motiv, som ex. Lisa Larssons ABC-flickor (en av dem på mittenbilden) ligger i gräset..

Hoppas idén blir verklighet, och att Inga-Lill får creed för sina tankar!

På det senaste öppna mötet lanserade nya kommunstyrelseordföranden det mesta av förslagen som sina idéer, vilket fick det att grymtas och morras en hel del i bänkarna bland arkitekter, konstnärer, tjänstemän och alldeles vanliga medborgare som lämnat sina synpunkter i förslagslådan under det "rådslag" som genomfördes före valet förra året.

Inga kommentarer: