onsdag 2 maj 2007

Spänningen stiger


Det närmar sig valdag i andra omgången av Frankrikes presidentval. Spänningen stiger. Ikväll hölls den stora, direktsända tv-duellen mellan de två kandidaterna.
Stämningen rapporteras varit laddad och tonen hård mellan de två.

Intressant kanske, att båda använt de nordiska länderna som förebild under diskussionen. Ändå landar de i helt olika visioner för morgondagens Frankrike. Sarkozy tror att vägen till framgång nås med hårdhandskarna på medan Royal lanserat omfattande satsningar för att ge landet ett lyft.

Opinionsmätningar visar alltjämt ett litet övertag för Sarkozy men av intensiteten i kampanjen att döma tar ingen sida segern för given/förlorad. Le Pens utspel igår, då han rådde sina sympatisörer att valskolka, torde stressa Sarko. Att dessutom Bayrou, "mittenkandidaten" som lyckades över förväntan med stöd av 18 procent i första valomgången, markerat större aversion mot Sarko än väntat, har inte gjort spänningen och ovissheten mindre.


Jag packar väskan så smått, bara ett par dagar kvar till liftoff!

UPPDATERAD: För alla som är intresserade av mer filulerande kring valet i Frankrike rekommenderas "Käringen mot stömmen".

Varmt, initierat och fyllt av humor - tack Eva!

3 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Sarko vinner enkelt.

Annika Andersson Ribbing sa...

Ord och inga visor.

Vi får se...


Annika

Eva sa...

Tack själv Annika, Bon Voyage! I morgon ska jag panela en diskussion om den där valkampen, får se om jahg får med mig några nyheter då!

Vi hörs/Eva