söndag 21 september 2008

Bambuser


På torsdagens seminarium kom utöver bloggbävningen i FRA-frågan också Bambuser på tapeten.

Med en relativt ny metod kan man nu enkelt livesända med en vanlig mobilkamera. Vi, jag och Aurora, tänkte försöka oss på ett test. På onsdag är det dags för årets budgetdebatt i fullmäktige. Om vi får till tekniken innebär det att man kan sitta hemma framför datorn och följa diskussionerna över nätet. Se även en SvD-artikel om företeelsen här.

Hoppas Aurora är mer haj på teknik än jag.. Gissar att resultatet kan bli lätt Lars von Trier-inspirerat med handkamera.. Där slutar dock alla likheter är jag rädd. Även om just budgetdebatterna brukar kunna resultera i viss hetta och mer engagemang än vanligt i fullmäktige är dramatiseringarna ändå av en annan sort..

Muntlig framställan är en egen konst som skulle kunna utvecklas avsevärt, både retoriskt och framförandemässigt.

Återstår att se vem det är som är "huvuddebattören" för moderaterna. Ordföranden har ju avgått men finns ändå kvar har vi kunnat läsa. Vice ordföranden, och den tillfälligt tillträdande, är på semester. Kanske hinner hon hem, kanske blir det den gamle, eller någon helt annan. Det återstår att se.

Om du också vill se, håll utkik här så kommer någon form av instruktion ifall vi lyckas med teknikexperimentet. Ännu säkrare är förstås att komma förbi och se det hela på plats! Onsdag kl. 13 startar det och pågår hela kvällen till ca. 22. Gustavsbergsteatern är platsen för det hela.

Inga kommentarer: