måndag 8 september 2008

Nu har moderaterna avskaffat Värmdöelevernas förtur

På kvällens gymnasienämnd togs ett av årets sämsta beslut. Att avskaffa våra ungdomars förtur till Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan.

Ni minns kanske att det stormade hårt kring denna fråga i våras. En chef fick chavottera som sades ha skrivit på avtalet utan m-politikernas kännedom. Vi var få som trodde på detta när debatten fördes, och chefen hävdade att hon agerade på sin politiska lednings uppdrag. Turbulensen var stor bland ungdomar och föräldrar över försämringarna avtalet ledde till. Det var uppenbart därför ansvariga m-politiker bytte fot och skyllde ifrån sig.

Nu har man, ett halvår senare, fattat beslut att skriva på ett avtal som innebär att Värmdöeleverna förlorar förturen till sin skola.

Det innebär att eleverna som inte har de högsta betygen riskerar få långa resvägar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett högst beklagligt beslut måste säga att man blir tagen på sängen! Vi har givetvis diskuterat turerna kring skandalen förra året inom C och det här går såklart helt emot vår vilja. Finns det några möjligheter att riva upp beslutet? varken C eller KD finns representerat i denna nämnd. Jo jag tycker ochså att det är positivt med en ombyggnad av Kvarnberget, men frågan har tydligen inte varit uppe i grundskolenämnden ännu, därför jag frågade.

Bengt K.

Annika Andersson Ribbing sa...

Av just det skälet, att moderaterna har egen majoritet i gymnasienämnden, krävde vi att frågan skulle behandlas i kommunfullmäktige. Men det blockerade moderaterna.

Vi får diskutera vidare hur vi kan påverka denna fråga. Det är inte bra att en så principiell och genomgripande fråga som påverkar så många hanteras på detta sätt.