tisdag 2 september 2008

Jösses kors


Är det någon mer än jag som tror att det skulle blivit ett j-la liv om Bosse Sahlin skulle sitta i styrelsen som utser chefredaktör för ett av landets största media?

"Johan Gernandt tycker dock inte att Filippas Reinfeldts roll i "stiftelsen svenska dagbladet" kan ses som kontroversiell.

- Vi talar om en modern kvinna - det vore befängt om man trodde att hon skulle gå i sin makes ledband bara för att han råkar vara statsminister."


Give me a break.

(Bilden är Svenskans egen.)

UPPDATERAD 3/9 KL. 23.50: Läser att det finns fler som reagerar. Det var då för väl.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom LO:s ordförande sitter i styrelsen för Aftonbladet är det inte så häpnadsväckande ...

Anonym sa...

Eller som det står i Wikipedia om Bosse: "Bo Rune Sahlin, född den 25 april 1952 i Sala, är en svensk socialdemokratisk politiker. Han är verkställande direktör i AiP Media Produktion AB, som ger ut nyhetstidningarna Aktuellt i Politiken, Stockholms-Tidningen och Ny Tid samt producerar tidskrifterna Tiden, Morgonbris och Scen & Salong och nättidningen aip.nu. Han är gift med Mona Sahlin."

Anonym sa...

Det är ju bara det att borgarna alltid, alltid, alltid tjatar om hur vänsterdominerade tidningar och annan massmedia är här i Sverige.

Anonym sa...

1) blev inte Lars Enqvist (vice statsminister för (s)) ordförande för svt's styrelse?

2) Toppar inte dn med nyheten om Filippa?

Hm...

Janne Pettersson sa...

Mediepolitik är svårt. Rykten säger väl för övrigt att det var LO som sade nej till Åsa Linderborg som ensam kulturchef på Aftonbladet? Eller så är det bara elakt förtal att Karin Magnusson blev överrock, eftersom LO är rädda för marxister.

Annika Andersson Ribbing sa...

Kanske lite hybris att betrakta Svenskan som den moderata medlemstidningen? I vart fall falsk varudeklaration eftersom den hävdar sig vara oberoende..

Till skillnad från AiP.